وب گیتاریست
- وب جاوكورش پارسي (از نوادگان هخامنش) در سال ۵۵۰ ق.م. با غلبه بر آستياگس (آخرين پادشاه ماد) دولت ماد را منقرض و دولت هخامنش را تاسيس كرد. اسكندر مقدوني در سال ۳۳۱ ق.م. دولت هخامنش را سرنگون كرد.
در پنج هزار سال پيش از ميلاد در منطقه اي ميان روسيه در شرق رود دنيپر و شمال قفقاز و غرب كوهاي اورال قومي زندگي ميكرد كه فرانتس بوپ آلماني آن قوم و زبان آنها را هندواروپايي ناميد. در اواسط هزاره دوم پيش از ميلاد گروهي از اقوام هندواوپايي كه خود را آريايي مي ناميدند سرزميني را به تصرف در آوردند و آن سرزمين به نام آن قوم ايران ناميده شد.
در اوايل هزاره اول پيش از ميلاد ايرانيان در شرق ايران در سرزمين هرات و مرو حكومتي تشكيل دادند كه اخبار آن به صورت افسانه اي در بخش پيشداديان و كيانيان در شاهنامه فردوسي به جاي مانده است. در اواخر سده هشتم پيش از ميلاد ، ديوكس دولت ماد را در همدان تاسيس كرد. دولتي كه ديوكس بنيان نهاده بود تابع دولت آشور بود. در اوايل سدۀ هفتم پيش از ميلاد هخامنش در پارسومش (واقع در نزدكي شوش) دولت پارسي هخامنش را تشكيل داد. اين دولت تابع دولت مادها بود. در سال ۶۱۲ ق.م. هوخشتره مادي با تصرف نينوا (پايتخت آشور) دولت مستقل ماد را تاسيس كرد.
كورش پارسي (از نوادگان هخامنش) در سال ۵۵۰ ق.م. با غلبه بر آستياگس (آخرين پادشاه ماد) دولت ماد را منقرض و دولت هخامنش را تاسيس كرد. اسكندر مقدوني در سال ۳۳۱ ق.م. دولت هخامنش را سرنگون كرد.
از آغاز آمدن ايرانيان به اين سرزمين تا سال ۳۳۱ ق.م. از لحاظ تاريخ زبان فارسي دوره باستان ناميده ميشود.
از سال ۱۰۰۰ تا ۷۰۰ ق.م. دوره رواج ايران باستان است.
از ايرانيان باستان اثري بر جاي نمانده است. از طريق زبانهايي كه از آن منشعب شد آن را باسازي كردند.
در سده هاي نخستين هزاره اول پيش از ميلاد ، ايرانيان باستان در بخشهاي مختلف ايران به صورتهاي مختلفي در آمد و هر صورت آن زبان مستقلي شد. در ميان زبانهاي منشعب شده از ايرانيان باستان تنها از زبانهاي زير آثاري به جاي مانده است.
زبان سكايي _ كه از اين زبان تعدادي لغت در نوشته هاي يوناني و لاتيني و هندي به جاي مانده است.
زبان مادي _ كه از اين زبان تعدادي لغت در نوشته هاي فارسي باستان و يوناني به جاي مانده است.
زبان اوستايي _ كه تنها اثري كه از اين زبان به جاي مانده كتاب اوستاست.
زبان فارسي باستان _ از اين زبان كتيبه هاي شاهان هخامنشي باقي مانده است.
من اولين زبانهايي را كه حروفش را براي شما ميگذارم تا با آن آشنا بشويد زبان اوستايي و زبان فارسي باستان است. كه جزو اولين و مهمترين خطها و زبانهاي باستان است.
بعد از آن در همينجا به مرور كليه زبانها و خط هاي باستاني را برايتان خواهم گذاشت تا بيشتر با تاريخ و گذشته نوشته نشدهء ايران باستان آشنا شويد.
خط اوستایی و تعدادی نوشته به این خط
خط اوستایی
ماه نیاش به خط اوستایی
ترجمه ماه نیاش
آبان یشت ۱
آبان یشت۲
ترجمه آبان یشت ۱ و ۲
خط اوستایی تمام شد و خط بعد خط فارسی باستان میباشد.
فارسي باستان زبان قديم مردم پارس بوده است. مهمترين اثر بازمانده از فارسي باستان كتيبه داريوش بزرگ بر كوه بيستون است. از ديگر پادشاهان هخامنشي هم كتيبه هايي به جاي مانده است.
فارسي باستان به الفبايي نوشته شده است كه ميخي ناميده ميشود. علت اين نامگذاري آن است كه حرفهاي اين الفبا به ميخ شبيح است. ظاهراّ داريوش بزرگ دستور داده است كه الفبايي براي فارسي باستان ساخته شود و زبان بدان نوشته شودالفباي فارسي باستان از الفباي اكدي و الفباي اكدي از الفباي سومري گرفته شده است.
اين الفبا ۳۶ حرف دارد و ۲ واژه جدا كن و ۸ انديشه و نشانه هايي هم براي اعداد.
الفباي فارسي باستان از چپ به راست نوشته ميشود.
خط میخی
کتیبه دي پي دي
کتیبه داریوش بزرگ
کتیبه خشایار شاه
زبان پهلوي اشكاني
پهلوي اشكاني زبان پهله بودكه شامل خراسان و مازندران و جنوب تركمنستان مي شد. در زمان داريوش پدرش استان دار پهله بود در همين سرزمين اشك اول توانست به حكومت يونانيان خاتمه دهد و دولتي تاسيس كند.
اين زبان به سه صورت نوشته مي شده است.
الفباي پهلوي اشكاني
الفباي فارسي ميانه
الفباي مانوي
كه هر سه تاي آن را برايتان مي گذارم.
خط پهلوی اشکانی
نمونه خط پهلوی اشکانی
خط مانوری
نمونه خط مانوری
کتیبه شاهپور در حاجی آباد
ترجمه کتیبه شاهپور در حاجی آباد
فارسي ميانه
فارسي ميانه دنباله فارسي باستان است كه به اين زبان پهلوي ساساني هم گفته ميشود.
اين زبان در دوران ساساني زبان رسمي ايران بوده است و از آن چهار نوع اثر با چهار نوع الفبا به جاي مانده است.
الف- فارسي ميانه كتيبه اي
ب – فارسي ميانه مسيحي
ج – فارسي ميانه زرتشتي
د- فارسي ميانه ترفاني
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
برچسبها: خط میخی کوروش هخامنشی کوروش هخامنش ایران باستان
گنج و زیر خاکی یا دفینه ، هر شخصی را به فکر کاوش می اندازد . همه ما برای طی ره صد ساله در یک شب ، بی قرار و آماده هستیم .
ولی نکته مهم اینجاست که کجا را کاوش کنیم چه علایمی ، نشانه های گنج هستند .
متاسفانه دوستان و برخی کاربران عزیز ، بدون در نظر گرفتن جوانب کار ، اقدام به ارسال تصاویری می کنند و با شور و شوق وصف ناشدنی ، منتظر شنیدن پاسخی هستند که ایشان را به گنج برساند . شرایط به گونه ای می شود که بنده از گفتن حقیقت به ایشان شرمسار می شوم زیرا تمام امید و آرزوی شخص با گفتن این جمله که تصویر ارسالی شما نشانه گنج نیست نقش بر آب می شود . عاجزانه خواهش می کنم به نکات ذیل توجه لازم را مبذول فرمایید .
دوستان گل ، گنج و دفینه در هر مکانی نیست که بشود آنرا به راحتی بدست آورد . صبر ایوب می خواهد و دانش ابو ریحان .
به حرفهای برخی سایت ها که هدفشان فروش گنج یاب است گوش نکنید . ایشان قصد فروش گنجیاب دارند و بازار سازی می کنند شما دوست عزیز ، با این آدرس هایی که برخی دوستان می دهند مجبور به خرید گنجیاب می شوید و این یعنی سود برای صاحبین سایت . با این حرفها هم خودتان را خسته می کنید هم برای خودتان شر درست می کنید و از همه مهم تر اینکه بخشی از پولتان به فنا می رود . آثار باستانی هم که دیگر هیچ .... گنج یابهای کنونی ، فقط برای زمین های کشاورزی مناسب است که نه حفره دارند و نه صخره ای در دل خود دارند . در زمین هایی که صخره ای هستند دستگاه ها به مانند اسباب بازی عمل می کنند .
دفینه ها به طور کلی نشانه ها و نماد های خاصی دارند که آنرا تشریح می کنیم .
در وهله اول سنگ نگاره و یا جوغن ، باید بر روی سنگ های ثابت و صخره ای باشد .
سنگ نگاره ها و نماد ها باید به صورت حک شده و یا برجسته باشد . یعنی دارای عمق باشد . نه اینکه مانند نقاشی روی سنگ باشد .
نکته بسیار مهم این جاست که حتما باید بین این علایم و نمادها ارتباط باشد و پیوستگی داشته باشند و مفهوم خاصی را منتقل کنند با یک جوغن در وسط بیابان شما به گنج نمی رسید .
ساروج دفینه با ساروج به کار رفته در سازه های معمولی به طور کل متفاوت است . گل و ملات نیست که با یک بیل آنرا خراب کنیم . به عنوان مثال تندیسی که شبیه لاک پشت ساخته شده و از ملات گل و سنگ ریزه استفاده شده دفینه ندارد . حتی اگر مورد حفاری قرار گرفته باشد دلیلی بر ربودن بار نیست . مثلا همین لاک پشت باید بر روی لاک خود ، خطوطی داشته باشد تا بتوان آنرا لاک پشت نامید یا دست و پا و یا چهره و یا دم ... وجود تندیسی که شبیه لاک پشت است دلیل لاک پشت بودن آن نیست . در ساروج از آهک زنده استفاده می شده است به این دلیل که استحکام زیادی در برابر بلایا و هم چنین حیوانات و از همه مهم تر نفوذ آب و سیلاب داشته باشد . پس ساروج و ملات ساروجی باید و باید مستحکم بوده باشد .
در رودخانه ها و همچنین در کنار رودخانه دفینه ای قرار نمی دادند زیرا در مواقعی که بارشهای آسمانی به اوج خود می رسید سیلاب های بسیار قوی ، کناره های رودخانه ها را تخریب می کرد و می شست و به همین دلیل دفینه یا جابه جا می شد و یا تخریب می شد .
در کوه ها و تپه هایی که سنگ های شکننده دارند کسی دفینه قرار نمی داد و نماد حکاکی نمی کرد . دلیل روشن است فرسایش بر روی این نوع سنگها ، اثر بسیار زیادی می گذارد و دفینه از ماهیت خود که پنهان بودن است دور می شد .
بسیاری از علایم و نمادها ، برای آگاهی عموم ( مردم زمان خودشان ) ساخته می شدند و کاربرد عمومی داشته اند . مانند چاه در این نزدیکی است و یا ذاغه ای در این مسیر است یا این مسیر ، مسیر عبور کاروان است و یا کاروانسرا در این حوالی است و بسیاری دیگر
در حوالی مکانهایی که نشانه زندگی نیست یعنی رودخانه قدیمی و یا زمین مناسب کشاورزی و .... ندارد دفینه ای نمی توانید بیابید پس با هر سوراخ و ضربدری به گنج نخواهید رسید .
هر قلعه و یا سازه قدیمی دارای دفینه نیست بسیاری از قلعه ها ، به صورت عمدی تخلیه شده اند و در زمان تخلیه و یا کوچ مردم ، همه داروندار خود را برده اند فقط برخی مکانها که ساکنین آن توسط دزدان و یا راهزنان و جنگ از بین رفته اند دارای گنجینه های پنهان هستند آن هم مشروط بر اینکه تاکنون به تاراج نرفته باشد .
هر جوغنی نشانه وجود بار نیست جوغن ها از ده هزار سال پیش وجود داشته اند و نشانه وجود قبر هستند نه نشانه بار .
تصاویر ارسالی باید گویای شرایط باشد . فقط عکس گرفتن از ضربدر یا جوغن و یا ..... نمی تواند برای تصویر سازی و رمز گشایی آن کمکی بکند حتما باید اطراف آن با ذکر جهت جغرافیایی ضمیمه تصویر اصلی باشد .
و در پایان ، در ایران عزیزمان هنوز یکصد و هفتاد هزار تن طلا آرمیده و کشف نشده است این رقم پیش بینی بزرگان باستان شناسی است و عددی بر مبنای تخیل نیست . ولی اگر قرار بود که من و شما با تکیه بر اطلاعات برخی سایت ها ، به گنج برسیم هم اینک هیچ فقیری نداشتیم . 2000 سال است که ایرانیان در پی کشف گنجینه مقابر و دفینه های باستانی هستند و کمتر از یک درصد موفق شده اند .
انگیل ها و یا غارهایی که طول زیاد ندارند محل دفینه نیست . خودتان را جای دفینه گذار بگذارید آیا آن را جایی قرار می دادید که بتوان براحتی کشف کرد .
توالی و پیوستگی علایم بسیار مهم است و نمادها باید دارای مفهومی خاص باشند و این نکته موید آن است که این نمادها باید در دید رس دیگر نمادها واقع شده باشند . به طوری که بتوان آنرا پازل نامید و بتوان جدول گونه آنرا حل نمود
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
برچسبها: گنجدفینه هاطلا های دفن شدهغار های زیرزمینینکات مهم